Kadarbiku Köögivili OÜ projektijuht Lisli Pak selgitas Delfi Kasulikule, et suure tõenäosusega on toodet valesti hoiustatud.

"Kuna me ei lisa mahlale ühtegi lisa- ega säilitusainet, siis kindlasti tuleb jälgida, et toode saaks hoiustatud temperatuuril +2…+6 kraadi. Kuna mahl on naturaalne, on ta väga tundlik temperatuuri muutuste suhtes. Arvatavasti oli toodet kaupluses valesti hoiustatud või esines toote hoiustamisega probleeme kusagil tarneahelas," selgitab Pak.

Selliseks venivaks, limaseks on mahla muutnud bakterid, ütleb Pak. "Meie köögiviljamahlad on pastöriseeritud hästi leebel režiimil, et säiliksid värskele mahlale iseloomulikud omadused. Selline töötlemine ei hävita kõiki mahlas olevaid baktereid ning kuna me ei lisa mahladesse ka mingeid lisaaineid, siis ainuke asi, mis neid baktereid seal tagasi hoiab, on madal temperatuur," selgitas Pak.

Pak lisab, et porgandimahlas sisaldub looduslikult pektiini, mis muudabki mahla tarretise ja kummi laadseks. "Õigete bakterite olemasolul ja soojemas kohas olles käivitub mahlas protsess, mille tulemusel see kumjaks muutub. Palju oleneb ka kasutatavast porgandist. Näiteks sügisene porgandimahl käitub teisiti, kui mahl, mis on valmistatud kevadel. Kasutame mahlade valmistamiseks enda kasvatatud porgandeid ja hoiustame neid talvläbi oma ladudes," märkis Pak.

Ka ühtegi teise Kadarbiku mahla ei lisa Paki kinnitusel tootja midagi muud peale värskelt pressitud mahla.