10. Atlased ja ära eksimine

Google Mapsi, Garmini ja sadade muude rakenduste kõrval pole füüsiline kaart enam midagi, mille hea meelega taskusse mahutaks. Ning kas keegi mäletab veel, kuidas 10 aastat tagasi oli igas endast lugu pidavas autos üks suur ja mahukas Eesti teede atlas? Ning kõrvalistuja pidi alati sellel näpuga järge ajama. Nüüd loetleb äpp kenasti kõik paremale ja vasakule pööramised ära ja kindlasti jäävad pidamata ka paljud peretülid.

9. Entsüklopeediad

Internet uueneb iga päev. Raamatud aga mitte. See on ka põhjus, miks paberkandjal teatemeteosed leiavad enda koha järjest rohkem vaid asjaarmastajate raamaturiiulitel. Informatsioon uueneb ja täieneb minutitega ning seda kõike on võimalik kiire otsinguga leida vaid sekunditega. Olemata jäävad kõik õhtusöögilaua vaidlused teemadel: mis on ikkagi Uganda pealinnaks või millal toimus Mahtra sõda?

8. Reisifirmad

"Mis reisifirma või agent? Mul on ju sülearvuti!" Jah, täna otsitakse nii lende, hotelle kui ka soovitusi vaatamisväärsuste osas veebisaitidelt ja -foorumitest. Ja mis kõige parem - ilma selle eest kellelegi üüratuid summasid maksmata. See on ka põhjus, miks paljud reisifirmad on oma uksed sulgenud.

Teisi unustusehõlma vajunud tegevusi ja tooteid vaata juba videost!