Vaata videost, mida osalised arvavad muna maitse ja värvi kohta!

Mahemunade eest tuleb poes välja käia märgatavalt suurem summa.
Kvaliteedi määrab toit, populaarsuse hind
„Kvaliteedi koha pealt ei saa öelda, et näiteks nr 1 munad oleksid kuidagi kvaliteetsemad kui nr 2 või nr 3 munad. Ma arvan, et kvaliteeti mõjutab kõige rohkem toit, kas seda on piisavalt, millise kvaliteediga see on. Toidus peavad olema proteiinid ja muud ained tasakaalus,” rääkis Eesti Muna OÜ juhatuse liige Tõnu Vetik Kasulikule.


Samuti ei saa Vetiku sõnul muna maitset selle värvi järgi hinnata. „Värv ei näita maitset, ent kollane muna võib olla maitsvam, kui linde on õigesti toidetud. Muna kollasus võib olla ka väiksem, kuid maitse ikka sama hea,” tõdes Vetik.


„Üle 90 protsendi ostjaid valib endiselt munad, millel oleva koodi esimene number on 3, ehk puurikanade munad. Enamik teeb ostuvaliku hinna põhjal, kuid nõudlus õnnelike kanade munade järele (koodi esimene number 0–2) pidevalt kasvab,” ütles Rimi pressiesindaja Katrin Bats.


Puurikanade munad on kõige ostetumad ka teistes kauplustes. „Praegu moodustab õrrekanade ja vabalt peetavate kanade munade kogumüük alla kümnendiku kogu Maxima Eesti kanamunade müügist,” kinnitas Maxima Eesti turundusdirektor Janne Laik. Tema sõnul näitab ostukäitumine, et Eesti tarbijad muutuvad üha teadlikumaks, ent täielik üleminek vabalt peetavate või õrrekanade munadele võtab aega.