5. Kõrged toiduhinnad

Kopsakad hinnad toidupoodides on Eesti tarbijate seas valukohaks olnud juba aastaid. Osalt süüdistatakse kaupmeeste ahnust, kuid tasub teada, et Eesti on üks väheseid riike, kus on kahekümneprotsendiline käibemaks ning see kehtib kõigile toidukaupadele.

Hinnad on tõusnud aga nii kõrgeks, et kohati oleme isegi Soome kauplustest üle. Delfi Kasuliku hinnavõrdlusest selgus, et Soomes on odavam näiteks piim, kohvi ja juust. Ja seda teab vast igaüks, et palgad on põhjanaabritel vähemalt kaks korda kõrgemad.

4. Petukõnede laviinid

Petukõned pole eestlastele ilmselt midagi uut, kuid juulis läks asi täitsa massiliseks. Öösiti helistati tuhandetele Eesti inimestele kahtlastelt Samoa numbrilt. Pettur lasi korra heliseda, kuid siis katkestas kõne. Eesmärgiks oli see, et eestlane helistaks tagasi, mille tulemusel oleks ohvrit oodanud hiiglaslik telefoniarve.

Petukõnede laviine tuli ajapikku veel – helistati ka teistest eksootilistest riikidest. Seadus keelas aga telefonioperaatoritel petturite andmeid avalikustamast ning tarbijal jäi üle vaid kõik teada olevad petunumbrid blokeerida.

Vaata videost, mis on ülejäänud kolm korda, kui Eesti tarbijal kopsu üle maksa viskas!