Teadussaate "Rakett 69" vilistlased ja teadusetenduse vedajad Mats Mikkor ja Arnold Rein Tatunts ehitavad koos kaaslastega selleks Saku Suurhalli kaks 10-meetrist leegitoru. Sellised katsed ei kuulu esinejate sõnul teadusteatri tavapärasesse programmi.

"Üks sellistest katsetest on muusika nähtavaks muutmine. Selleks oleme ehitanud seni teadaolevalt pikima Rubensi toru, millele ka Guinessi rekordit taotleme," selgitas Tatunts. "Loodetavasti sünnib eesootaval show’l maailmarekord, mille püstitamisele saavad kõik pealtvaatajad kaasa elada."

Mats Mikkor kinnitas, et lisaks erilise teaduskatse näitamisele räägitakse lahti ka see, kuidas Rubensi toru leeke viskab. „Leegitoru koosneb kahest kümnemeetrisest torust, kuhu on tehtud augud. Toru sisse lastud gaas surutakse rõhulainega aukudest välja. Tekkiva heli visualiseerimiseks on mängu toodud ka tuli, mis aukudest väljuva gaasi põlema paneb ja seega nähtavaks teeb,“ kirjeldas katset Mikkor. „KVARK show erinebki mustkunstist just selle tõttu, et selgitame kõigile ära, kuidas ja miks vaatemängulised nähtused tekivad,“ kinnitas Mikkor.

Rubensi toru leiutas Saksamaa füüsik Heinrich Rubens aastal 1905 helilainete ja helirõhu vahelise seose näitlikustamiseks. Tänapäeval kasutatakse leegitoru peamiselt füüsikas akustika õppevahendina, kuid mitmed neist on väljas ka eri ülikoolides ning teistel teadussõudel.