Kuidas saan mina 5G-d kasutada?

• 5G kasutamiseks läheb tarvis 5G telefoni, mis toetab Telia võrgus 5G kasutamist, hetkel on 5G aktiveeritud Xiaomi Mi 10T Lite 5G, OnePlus 8 Pro 5G, OnePlus 8T 5G ning Sony Xperia 5 II 5G. Kuna Telia 5G võrk on nüüd avatud, siis loodetavasti kiirendab ja hõlbustab see ka uute 5G telefonide testimist ja kasutuselevõttu.
• Samuti on tarvis kindlat mobiilse interneti paketti: eraklientide puhul 20GB, 40GB või piiramatu mahuga pakett, äriklientide puhul 28GB, 56GB või piiramatu mahuga pakett.
• Hetkel saab 5G võrku kasutada paarikümnes Tallinna, Harjumaa, Lääne-Virumaa, Tartu ja Pärnu piirkonnas, kus Telia on oma 5G leviala avanud. Ühtlasi kasvab 5G tugijaamade arv sel aastal pidevalt.
• SIM-kaardi vahetust tarvis pole, piisab telefoni taaskäivitamisest. Selle, kas telefon on parasjagu ühendatud 5G võrku, tunneb ära võrgutunnuse kaudu, mis kuvab telefoni ekraani ülaservas 5G võrgu tähist.

Milliseid võimalusi võib 5G pakkuda tulevikus?

Kodukontori võimalus ka maapiirkondades, kus netiühendus on praegu liiga aeglane, et pidada videokonverentse ja -kõnesid ning töötada andmemahukate tarkvaradega.

Muretum videosisu striimimine — olgu selleks siis kas või 4K või 8K formaadis Netflixi, Youtube’i, Apple TV või mõne muu teenusepakkuja sisu.

Uutmoodi sündmuste nautimine. 5G võimaldab vaadata kontserte, spordivõistlusi ja muid üritusi otse teleekraanilt või läbi virtuaalreaalsuse prillide.

Mugavam ja vahetum online-mängude mängimine. 5G pakub kvaliteetsele mängugraafikale sobivat kõrget andmesidekiirust, et mängimine muutuks veelgi kaasahaaravamaks.

Jaga
Kommentaarid