5. Mahlapaastud

Mahladieedid pole parim mõte, sest mahlad sisaldavad teadagi puuvilju, milles sisalduv suhkur võib teatud juhtudel teha rohkem halba kui head. Harvardi ülikooli rahvatervise kooli 2013. aasta uuringu järgi on asjad väga lihtsad: need, kes söövad terveid puuvilju saavad lisaks heale maitseelamusele ja vitamiinisüstile ka väiksema riski haigestuda teise tüübi diabeeti. Samas, need, kes joovad vaid mahlu just suurendavad seda.

4. Kalorite lugemine

Kalorid on tähtsad, kuid see ei tähenda, et neid peaks neurootiliselt taga ajama ja lugema. Inimesed olid kõige tervislikumad just ajal, mil kaloritest veel midagi ei teatud. Eksperdid rõhutavad ka, et tuleb mõista, et erinevatel toitudel on erinevad mõjud meie hormoonidele ja ajuosadele, mis kontrollivad, millal ja kui palju me sööme. Ehk keeruline jutt lühidalt: erinevad toidud tekitavad inimestes erineva täiskõhutunde.

Vaata edasi videost!