Esimese peaministrikandidaadina vastab Delfi tööintervjuu ristküsitlusele Sotsiaaldemokraatliku erakonna juht, kes kinnitab, et töö- ja eraelu õigest suhtes kavatseb ta kinni pidada ka valitsusjuhina. Nii ei vastaks ta ka peaministri ametis lastele kuuluvate õhtutundide ajal telefonile ja sõnumitele.

„Inimesed võivad üldiselt arvestada sellega, et vahemikus kell kuus 6 kell 9 [ma ei vasta telefonile]. Kell 6 püüan jõuda koju enne esimese lapse magama minemist, et naine ei peaks siis üksinda kahte last magama panema. Ja üheksa on see, kui poeg magama läheb. Nii et selles vahemikus mind üldiselt kätte ei saa. Pärast kella 9-t helistan reeglina tagasi,“ rääkis Ossinovski tööintervjuul.

Küsimusele, kas peaministriametis jääb see samamoodi, vastas ta ühe sõnaga: „Kindlasti.“.

Mis aga saab, kui juhtub midagi erakorralist – Ossinovskil oli ka selleks vastus, mida näeb tööintervjuust.

Sotside juht tegi parasjagu kriitikat ka konkurentide suhtes. Praegune peaminister, Keskerakonna esimees Jüri Ratas on vandunud, et ei teadnud enne erakonna esimeheks saamist Keskerakonna mustast rahastamisest suurt midagi. Ossinovskit pole nähtavasti need kinnitused veennud. „Ma ei usu seda,“ vastas ta sellesisulisele küsimusele väga selgelt.

Delfi tööinterjuus vastab Ossinovski muuhulgas küsimustele, miks ta enda vastu ussitavat ehk ise sotside juhiks ihkavat kultuuriminister Indrek Saart pole lihtalt lahti lasknud? Avab selle, mitu lipsu tal garderoobis on, ja kes määrab, milline kaela panna. Aga räägib ka sellest, miks ta kaks aastat taimetoitlane oli.

Vaatamata valitsuse aktsiisitõusule on õlu endiselt Ossinovskile meeldivaim alkohoolne jook. Poes käies on tema meelest kallimaks läinud hoopis teine toode.

Peaministrikandidaate intervjueerivad LP ja Kroonika peatoimetaja Ingrid Veidenberg, Eesti Ekspressi peatoimetaja Erik Moora ja Delfi ning Eesti Päevalehe ajakirjanik Raimo Poom.

Eesti inimesed seostavad Jevgeni Ossinovskit Delfi tellitud küsitluses kõige enam võimega teha ebapopulaarseid otsuseid – ta on sellega täiesti nõus ning väidab koguni, et enne tema asumist tervise- ja tööministri kohale, ei teinud ükski eelnev minister selles ametis kümne aasta jooksul ühtegi otsust.