29. septembril tähistatakse esimest rahvusvahelist toidukao ja toidujäätmete alase teadlikkuse päeva. Sel päeval lahkasid toidujäätmete tekkimist Toidupank, sotsiaalministeerium, keskkonnaministeerium ning mitmed rahvusvahelised eksperdid. Samuti räägiti lahendustest, kuidas kõige tõhusamalt ülejäävat kvaliteetset toitu ümberjaotada.

Konverentsi avasid sotsiaalminister Tanel Kiik, keskkonnaminister Rene Kokk, maaeluminister Arvo Aller ning Euroopa Toidupankade Föderatsiooni president Jacques Vandenschrik. Seejärel jagasid õppetunde, millest õppida, eksperdid ja praktikud nii Eestist (Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus), Suurbritanniast (Tesco PLC), Hollandist (Wageningen University and Research) kui ka Prantsusmaalt (Prantsusmaa Suursaatkonna esitletav ettevõte).

Poliitikakujundamisest ja toidujäätmete tekke statistikast rääkisid Keskkonnaministeerium, Sotsiaalministeerium ja Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskus. Eesti erinevate sektorite kogemust toidu päästmisel jagasid Toidupank, Kiltsimäe talu, AS Farmi Piimatööstus, Rimi Eesti Food AS, Fotografiska Tallinn ning perekond Kaing. Konverentsi juhtis Kristo Elias.

Konverentsil pakutavad suupisted olid tehtud Rimi Eesti kauplustest päästetud toidust.

Allikas: www.FORTE.ee