Sabalenka alustas esimest setti kohe servimurdega. 2:3 seisul suutis aga Barty vastu murda ja seisu viigistada 3:3 peale. Barty oli omakorda 5:4 juhtimas, ent seejärel võitis valgevenelanna kolm geimi järjest ja ühtlasi esimese seti 7:5.

Teine sett möödus tasavägiselt, ilma servimurreteta seisuni 4:4. Seejärel sai Sabalenka otsustava murde kätte ning oma servigeimi ta enam hiljem käest ei andnud. Lõpuks sai Sabalenka kirja 7:5, 6:4 võidu.

Üks tund ja 41 minutit kestnud kohtumises said mõlemad tennisistid kirja viis serviässa, topeltvigu tegi Barty kaheksa, Sabalenka viis.

Tegu oli viienda kohtumisega mängijate vahel, kusjuures Sabalenka ja Barty kohtusid omavahel ka mulluses Wuhani turniiri poolfinaalis. Toona jäi samuti peale valgevenelanna ning peaaegu sama skooriga: 7:6 (2), 6:4. Omavaheliste mängudega on nüüd peal Sabalenka 3:2.

ENNE MÄNGU:

23-aastane Barty on Wuhanis jõudnud poolfinaali juba kolmandat korda järjest. Tunamullu edenes ta finaali, aga seal jäi võit vormistamata. Eelmisel hooajal jäi tema laeks poolfinaal.

Bartyl on selja taga keeruline veerandfinaal, kus ta alistas maratonkohtumises Petra Martici (WTA 22.). Austraallanna võidunumbriteks kaks tundi ja 22 minutit kestnud kohtumises jäid 7:6, 6:3, 6:3.

21-aastane Sabalenka oli veerandfinaalis parem kasahhitarist Jelena Rõbakinast numbritega 6:3, 1:6, 6:1. Lisaks üksikmängule on Sabalenka jõudnud Wuhanis poolfinaali ka paarismängus. Elise Mertensiga (WTA 15.) koos mängiv valgevenelanna läheb nelja parema hulgas vastamisi Saksamaa-Hollandi duo Anna-Lena Grönefeldi ja Demi Schuursiga. Seega peab Sabalenka täna koguni kaks kohtumist.

Barty ja Sabalenka on omavahel varasemalt kohtunud neljal korral, mõlemal tennisistil on kirjas kaks võitu. Poolfinaal nende kahe vahel algab Eesti aja järgi kell 11.30. Delfi TV teeb kohtumisest otseülekande.