Delfi ajakirjaniku küsimusele, kas Reformierakond on settivas valitsuse võimutülis valmis kompromissideks ning kuidas olukord edeneda võiks, vastas Kallas viisil, kus kõrvutas Reformierakonda tänastes rahvusvahelistes suhetes lääneriikidega ja Keskerakonda sõda alustanud Venemaaga.

"Mida saaks lääs teha, et deeskaleerida? Vaadake, meie pole seda olukorda tekitanud, me ei saa ka seda olukorda deeskaleerida. Deeskaleerida saab see, kes on olukorra tekitanud. Nii ongi," märkis peaminister valitsuse pressikonverentsil, tõmmates paralleeli idanaabri agressiivse käitumisega Ukrainas.

Mõned momendid hiljem võttis sõna töö- ja terviseminister Tanel Kiik (Keskerakond), kes asus koheselt Kallase valitud võrdlust kritiseerima.

"Peretoetuste tõstmist ma kuidagi Venemaa sõjaga Ukrainas ei võrdleks," sõnas Tanel Kiik, kes andis mõista, et see oli kohatu.

Kallas pistis seepeale vahele: "Teie käitumist mõtlesin."

Kiik märkis seepeale, et sellist asja ta ka ei võrdleks. "Kuidas saab sellist asja võrrelda? Öö ja päev," märkis ta. "Ühel juhul räägime inimeste tapmisest, teisel juhul räägime peretoetuste tõstmisest."

Kuula lähemalt videost.

Jaga
Kommentaarid