Siil on kaitseväe asejuhataja Veiko-Vello Palmi hinnangul üks suurimaid NATO õppuseid. Kui palju inimesi 16. mail algavatel õppustel kokku tuleb, ei tea keegi veel täpselt öelda - osadel välismaistel osalejatel on veel paika panemata, millises suurusjärgus ning milliste võimekustega soovitakse panustada. Palju sõltub siinkohal Ukrainas toimuvast sõjast.

Õppus toimub peaaegu üle terve Eesti, alustatakse laiemalt ja ulatus muutub õppuse edenedes kitsamaks. Lisaks jalaväele kaasatakse ka jõud õhust, merelt ning küber- ja inforuumist.

Siili jooksul tekib tsiviilelanikel õppustel olijatega palju võimalusi kokkupuuteks. Palm väljendas lootust, et kontaktid ja suhted kujunevad meeldivaks.

Loodame palvetele vastu tulla ja korraldada ka asustatud punktides lühiajalisi lahinguid.
Veiko-Vello Palm

"Me loodame palvetele vastu tulla ja korraldada ka asustatud punktides lühiajalisi lahinguid. Suure tõenäosusega jõuame ka sel aastal Valgasse ja Valkasse," märkis ta Delfile. "Tulge õppust vaatama ja nautima."

Samal ajal käib mitu rahvusvahelist õppust: lätlastel Namejs, põhjamaadel Knight League ja ameeriklastel Defender Europe.

"Meie jaoks on olnud äärmiselt positiivne, et oleme suutnud siduda mitmeid rahvusvahelisi õppuseid samasse ajaraami," sõnas Palm. "See näitab meie rahvale, et oleme valmis. Ning et valmis olla, peabki korraldama suuri õppuseid. Loodame, et see on ka usutav heidutus meie naabrile. Samas teame, et sõjalises mõttes pole seal meid palju silmapaare jälgimas."

Lähemalt saab kuulata videost.