"Venemaa ei ole selles sõjas enam favoriit. See sõda ei ole ainult Ukrainas, vaadake, mis toimub Vene börsil - rubla on kaotanud praeguse [28.02 hommikuse] seisuga oma väärtusest 45%," ütles Mihkelson. Saatejuht tõstatas aga seepeale küsimuse, kas Putinit rubla kursi ja Vene majanduse kukkumine ikkagi nii palju üldse huvitab.

"Muidugi huvitab. Seepärast ta eile selle tuumanuia välja võttiski, et see on justkui tema viimane ähvardav bluffimine, et kui te nüüd veel midagi teete, siis võib juhtuda midagi halvasti,” ütles Mihkelson.

Lisaks ollakse Ukrainale laiaulatuslikult toeks. "Sellist ühtsust, mida lääs on praegu relvade saatmisega üles näidanud... Kui keegi oleks pool kuudki tagasi sellise mõttega välja tulnud, siis oleks ta hulluks naerdud. 27 riiki saadab pidevalt Ukrainale relvastust," ütles Mihkelson, nentides, et eile ähvardas Venemaa aga rünnata neid teid, mispidi on ilmselt plaan saata relvastust Ukrainasse.

Venemaa paistab olevat olukorda valesti hinnanud. "Ilmselt eeldati valesti, mis neid nii võitlusvaimu kui olustiku mõttes ees ootab," ütles Mihkelson. "Ukrainlaste taktika on seni olnud väga edukas," sõnas ta, lisades, et ukrainlased ei ole rünnanud kolonne, kui nad sisenevad Ukrainasse või mõnele objektile ligidale saanud, vaid näiteks vastased klassikalise linnalahingu võttega hävitanud.

Mihkelson ütles ka, et kahjuks kasutab Venemaa oma ajateenijaid kahurilihana.

"Selge on see, et Venemaal on jõudu jätkata ründamisega veel mõnda aega. Aga nende jõud on piiratud," ütles Mihkelson ja lisas, et tänased kõnelused Ukrainaga võisid Venemaa poolt olla vaid taktikalise hingetõmbepausi otsimiseks.

Vaata saadet täispikkuses siit.

Jaga
Kommentaarid