Grosbergi sõnul tegutseb Ukrainas praegu vahemikus üks kolmandik kuni pool Venemaa maaväe võimekusest. "Vene föderatsiooni relvajõud on väga suured - kõige lihtsam on tõenäoliselt arvutada protsentuaalselt maavägede kaasatust ja seal on siis ütleme suurusjärgus pool, üks kolmandik kuni pool kogu Vene föderatsiooni maaväe võimekusest," rääkis Grosberg.

"Sisuliselt on allüksuseid ja koondisi kõigist 12 armeest ja kõigist õhuvägede dessantvägede koondistest, nii et see on väga massiivne hulk, mida sinna [Ukrainasse - toim] on paigutatud," lisas ta.

Pea igal sõjapäeval on ringelnud mõni ärev teade, kus Venemaa rõhub tuumarelvadele ja võimalikule tuumasõjale. Täna toimub Valgevenes referendum, kus hääletatakse Venemaa tuumarelvade riiki toomise üle. Kuidas selliseid sõnumeid lugeda tuleks?

"Tuumarelv on kindlasti üks heidutuse vahendeid president Putinil kogu maailmale, eelkõige läänemaailmale ja NATO-le," ütles Grosberg. "Me ei arva, et see konflikt läheks üle tuumasõjaks, aga selline tuumarelvadega mängimine ja nende esile toomine, samamoodi ka paigutamine Valgevenesse, on heidutava eesmärgiga."

"See, kas need relvad on Plessetski kosmodroomil [Arhangelski oblastis Venemaal - toim] või kuskil Baranovitši lennuväljal Valgevenes, siis nende laskeulatust arvesse võttes ei ole sellel vahet sõjaliselt, see on puhtalt poliitiline käik," rääkis Grosberg.

Jaga
Kommentaarid