"Oluline on see, et Eesti parlament selle otsuse vastu võtab," ütles riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid. "Loodan südamest, et sellele avaldusele ei tule ühtegi vastuhäält," lisas ta.

Keskerakonna ridadest on tulnud Venemaa agressiooni teemal erinevaid signaale. Näiteks ütles Mihhail Stalnuhhin hiljuti välismaa ajakirjanikule, et ta ei usugi Venemaa agressiooni, küll aga Ukraina provokatsiooni.

Samuti on Oudekki Loone seadnud kahtluse alla selle, kes õigupoolest puhkenud olukorras süüdlane on. "Päriselt, aitab. Sõjaõhutamine on meid väga ohtlikusse olukorda toonud. Lõpetame nüüd ära. Lihtsalt vait võib ka olla," säutsus ta teisipäeval.

"Teisitimõtlejate suhtes me tagasikiusamist läbi ei vii, aga Keskerakonna julgeolekupoliitika on nagu raudnael. Oleme näidanud seda tegudega ja näitame seda täna hääletamisega," lausus fraktsioonijuht.

Karilaidi seisukoht on, et julgeolekuga seotud arengukavade elluviimist tuleb toetada ja forsseerida. "Toetame keskmaa õhutõrje rajamist kiiremas korras, samuti riigikaitselaenu võtmist," sõnas poliitik. Ta andis mõista, et nendeks tegevusteks on vaja lisaeelarvet.

Keskerakonna liikmetest jättis Mailis Reps hääletamata. Puudusid Dmitri Dmitrjev, Maria Jufereva-Skuratovski, Andrei Korobeinik, Siret Kotka, Igor Kravtšenko, Oudekki Loone, Natalia Malleus, Martin Repinski, Mihhail Stalnuhhin. Nemad ei allkirjastanud ka avalduse esitamist.

Jaga
Kommentaarid