Tund enne sulgemist suurt tungi ei olnud.
Delfi käis Mustamäe linnaosavalitsuses, et vaadata, kuidas töö elavas järjekorras käib. Esmaspäeval kell kolm – tund enne punkti sulgemist – ei olnud abipalujate tung suur. Kohapeal olijaid võis kokku lugeda ühe käe sõrmedel, nad said kohe saabudes jutule ja neil aidati taotlus ära teha.

„Meil on üle 300 inimese saanud siin oma taotluse esitada,“ ütles sotsiaaltöö talituse juhataja Kristel Vaino. Ta selgitas, et elavas järjekorras abi pakkumine on igati vajalik, sest aega ette broneerides ulatub järjekord juba märtsi keskpaigani ja kaugemalegi. Päevas käib punktist läbi 30 kuni 40 inimest.

„Saame hajutada tungi, mis on olnud päris korralik,“ võttis Vaino eleva järjekorraga abipunkti vajaduse kokku.


Vaino loetles tüüpvigu, mida toetust taotlema tulles tehakse: esitatakse arveid, kuigi hinnatõusu pole olnud; soovitakse gaasikütte kulu hüvitamist, kuid ei esitata vastavat arvet; soovitakse toetust, kuid sissetulek on suurem, kui toetuse saamiseks ette nähtud; kommunaalarvetel ei ole kirjas, kes on küttefirma või kuidas vett soojendatakse.

Vaino sõnul on sotsiaalhoolekande osakond sel teemal ka korteriühistutega suhelnud ja palunud puudulik info neile otse saata.

Vaino ütles, et hinnanguliselt on umbes 20% selliseid hüvitise taotlejaid, kel on mingid andmed või arved puudu.