Et kõik Ekspress Meedia ajakirjanikud saaksid suu magusaks teha, läks vaja õige mitut torti. Siin on aga retsept, millega saaksid valmistada säärase iluduse, millest jagub umbes 15-le kuni 20-le koogisõbrale.

Vaja läheb:
1500 g toorjuustu
2 sidruni mahl ja koor
1 suur punt värsket basiilikut
250 g agaavisiirupit
3 tk lehtželatiini
200 g külmutatud vaarikaid
48 ruudu kujulist küpsist
25 tiramisu küpsist
200 ml piima

Kaunistamiseks:
2 peotäit väikeseid vahukomme
1 peotäis kummikarusid
1 peotäis M&M’s komme
10 vaarikat
50 g mustikaid

Toimi järgnevalt:
Purusta agaavisiirup ja basiilik saumikseriga ühtlaseks püreeks. Pane kaussi toorjuust, riivi peale sidrunikoor ja pressi ühe sidruni mahl. Teise sidruni mahl pressi potti. Kalla agaavisiirupi-basiiliku püree kaussi toorjuustukreemi hulka ning sega mikseri abil kreem ühtlaseks.

Pane külma vette likku želatiinilehed. Kuumuta sidrunimahl potis õrna mulisemiseni ning keera kuumus kinni. Pigista želatiinilehest üleliigne vesi välja ja lahusta soojas sidrunimahlas, korda seda ka teiste lehtedega. Lase lahusel veidi jahtuda ja kalla see kreemi hulka, samal ajal kiirelt segades.

Kasta küpsised piima sisse ja lao koogialusele 4x4 küpsist (16 tükki) esimeseks kihiks. Selle peale tõsta kolmandik kreemist. Kreemi peale puista 100 g vaarikaid. Kasta uus kogus küpsiseid piima ja lao 4x4 tk (16 küpsist) küpsiseruut teiseks kihiks. Pane peale teine kolmandik kreemist, laota peale vaarikad ning korda sama küpsistega, et laduda kolmas kiht. Kõige peale pane ülejäänud kreem ja jaota ühtlase kihina peale ja soovi korral ka servadele. Tõsta külmikusse seisma vähemalt 3-4 tunniks või üleöö.

Viimistlus:
Kaunistamiseks kata tort pealt vahukommide, kummikarude, M&Ms kommide ning värskete vaarikate ja mustikatega. Külgedele pane püstiselt üksteise kõrvale seisma tiramisu küpsised, surudes need õrnalt tordikreemi külge kinni.

Head meisterdamist!

Jaga
Kommentaarid