Tuntud meteoroloog Orhan Şen teatas eile, et sademed jätkuvad kuni reedeni, kuigi nende mõju väheneb, vahendab Hürriyet Daily News.

Külmalaine saabus Istanbuli 21. jaanuaril Kesk-Euroopast ja ränk lumesadu Mustalt merelt 24. jaanuaril.

Istanbuli linnapea Ekrem İmamoğlu teatas pressikonverentsil, et kaheksa tunniga sadas maha 60 kilogrammi lund kuupmeetri kohta.

Läänepoolne sissesõit Istanbuli, mida tuntakse Mahmutbey tollipunktina, muutus „autode surnuaiaks”, sest tuhanded inimesed olid sunnitud oma autod teele jätma ja jalgsi koju minema.

„Me oleme evakueerinud umbes 5000 liiklusse kinni jäänud inimest. Umbes 3000 inimest majutati 24. jaanuari õhtul avalikesse võõrastemajadesse,” teatas Istanbuli provintsi kuberner Ali Yerlikaya.

Türgi Punase Poolkuu meeskonnad jagasid tuhandeid toidupakke avalikes asutustes, haiglates ja tanklates varju otsinud inimestele. Mõned inimesed veetsid öö mošeedes.

Tuntud koomik Şafak Sezer ütles uudisteagentuurile İhlas, et ei pääsenud koju 21 tundi.

25. jaanuaril võeti tarvitusele karmid meetmed, et inimesed kodudest ei lahkuks. Paljudele anti puhkepäev ja kuberner keelas eraautodega sõitmise.

Lennud ei toimunud Istanbuli lennuväljal 24. jaanuari õhtust 25. jaanuari keskpäevani. Turkish Airlines teatas lendude tühistamisest täna hommikuni.

Kuberner keelas linnadevaheliste busside väljumise linna peamistest bussijaamadest.

Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani korraldusel saabusid eile Istanbuli siseminister Süleyman Soylu ning transpordi- ja infrastruktuuriminister Adil Karaismailoğlu, et juhtida pääste- ja lumekoristustöid. Nendega ühines katastroofide ja eriolukordade ameti (AFAD) juht Yunus Sezer.

Tervishoiuminister Fahrettin Koca teatas, et riiklik meditsiinipäästemeeskond UMKE on istanbullaste käsutuses.

Eelmine kord, kui Istanbulis selline lumekaos valitses oli 1987. aastal, kui linnaelanikud olid kodudes kinni üle kuu. Tollal oli Istanbulis umbes neli miljonit elanikku, nüüd aga on neid 20 miljonit.