"Me tegelikult ei tea, kui kaua see tõhustusdoosi kaitse kestab, pole piisavalt vastavaid uuringuid tehtud ja veel vähem teatakse nüüd uue omikrontüve valguses," ütles Kiik. "Meil on hetkel tõesti nii, et vaktsineerimise staatus kehtib 12 kuud viimasest süstist. Seda perioodi tuleb lühendada ehk me räägime täna Euroopas kokku lepitavast üheksast kuust, tõhustusdoosi puhul on see kehtivuse aeg lahtine."

Minister rääkis ka võimalusest, et tõhustusdoosi võiks saada lühema perioodi vältel kui praegu kehtestatud pool aastat. "Loomulikult on võimalik seda lühendada, kui epidemioloogilised andmed seda eeldavad. Praegu oleme palunud seda immunoloogidel hinnata," ütles Kiik. Ta lisas, et vaadata tuleb ka selle kasutegurit, nt alla 30-aastastel ja lastel püsib vaktsiinist saadud kaitse päris kaua päris kõrgel tasemel.

Kiik kutsus ajakirjanikke koostööle

Delfi ja Eesti Päevalehe ajakirjaniku Raimo Poomi sulest ilmus täna kriitiline artikkel, kus ennustati, et Kiik kukub koroonat hallates ka kolmandat korda läbi. Minister ütles, et on artiklit lugenud, kuid nimetas seda emotsionaalseks. "Seal ei olnud palju argumente, oli emotsionaalne pealkiri."

Mida Kiik talle tehtud kriitikast arvas ja mida ajakirjanikele soovitas, saab kuulata juba videost.

Jaga
Kommentaarid