"Meil ei ole vaja kohustuslikku vaktsineerimist ja meil ei ole vaja ka selle üle arutada," ütles sotsiaaldemokraat Riina Sikkut.

Sama arvas ka Isamaa esimees Helir-Valdur Seeder ütles. "Meil ei ole vaja lisapingeid ja täiendavalt inimesi hirmutada ja jagada erinevatesse kategooriatesse."

Debati pooldas aga keskerakondlane Jaanus Karilaid. "Debatt on kindlasti vajalik, kuid võib juba ette öelda, et Keskerakond kohustuslikku vaktsineerimist ei toeta," ütles Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid.

"Pigem peaks vaatama teadusnõukogu koosseisu, ma arvan, et sinna oleks rohkem vaja ka ühiskonnateadlasi igasuguste piirangute ja regulatsioonide puhul ja vaimne tervis ning kuidas see ühiskonna tervikpilt kokku hoiab. Pikemaajalised piirangud tuleks üldse tuua parlamenti, mitte sellega ei tegeleks valitsus, vaid see debatt tuleks pidada parlamendis," arvas Karilaid.

Mida poliitikud kohustuslikust vaktsineerimisest veel arvavad, kuula juba videost.

Austria kantsler Alexander Schallenberg teatas novembri keskel, et alates veebruarist on riigis kõigile püsielanikele kohustuslik vaktsineerimine Covid-19 vastu. Samas ei ole tegu sundvaktsineerimisega. Nimelt ei hakata Austrias inimesi väevõimuga süstima, vaid neil jääb õigus valida, kas lasta end vaktsineerida või mitte. Küll aga muutub kaitsepookimata inimeste elu ebamugavaks ja neid ähvardavad krõbedad trahvid.

Täpsemaid reegleid pole Austrias aga veel paika pandud.

Jaga
Kommentaarid