Härma sõnul tuleneb kindlus, et 5-11-aastastele lastele mõeldud Pfizeri koroonavaktsiin on ohutu, kliiniliste uuringute tulemustest. "Kuigi reaalelu toob omad andmed, võime ka juba vanemaealiste, täisealiste ja vanemas eas laste vaktsineerimise andmetele tuginedes öelda, et ka väiksemate laste vaktsineerimine on ohutu," lausus terviseameti juhi kohusetäitja.

"Ma kindlasti soovitaksin seda (laste vaktsineerimist toim) kaaluda. Vaktsiin ei ole veel Eestisse jõudnud seega on praegu väga hea aeg tutvuda kogu kättesaadava infoga," märkis Härma. "Meie kindlasti julgustame tutvuma ametliku infoga, sest sotsiaalmeedias ja jututubades liigub väga palju valeinformatsiooni, mida teadlikult levitatakse ja millesse soovitame suhtuda kriitiliselt. Ametlikest kanalitest saabuv info on aga kindlasti usaldusväärne."

Härma sõnul ei jäta ta ka oma pere noorimat liiget kaitsepookimata.

"Mina oma 11-aastase lapse kindlasti ära vaktsineerin ja soovitan sellele mõelda ka teistel," lausus ta. "Kui me näeme, et see viirus hakkab rohkem levima just laste seas, siis kasvavad ka need harvad juhud, kui lapsed raskelt haigestuvad. Ja kui selle vastu on vaktsiinikaitse, siis kindlasti kohusetundliku lapsevanemana oma last kaitstes on mõistlik see vaktsiin ära teha. Lisaks aitab see ka pidurdada haigestumise levikut kollektiivselt laste seas."

Härma rääkis Delfile ka nakatumisnäitajast ja selle langustempo aeglustumisest. Kas meil on kindlus, et asjad jätkavad paremuse poole liikumist või on põhjust taas muret tunda, vaata edasi videost!

Jaga
Kommentaarid