„Kindlasti ei lähe täna hästi ja haiglates on olukord väga tõsine,“ hindas Härma olukorda koroonaviiruse rindel.

Härma rääkis, et nakatumise langustrend annab lootust, et haiglaravivajadus võiks järgmisel nädalal hakata samuti langema. Ta sõnas, et kui samasugune langus jätkub, võime kuue kuni seitsme nädala pärast jõuda olukorda, kus toimub nii koroonapatsientide kui ka plaaniline ravi. Haiglatele annab leevendust see, et praeguse hinnangu järgi võiks hakata patsientide arv langema 100 võrra päevas.

„Haigestumise langustrend on üle ootuste kiire,“ ütles Härma ja lisas, et kunagi varem ei ole nähtud sellist fenomeni, et pärast piiranguid pöördub haigestumine kahe nädalaga langustrendi.

Sestap ei soovita terviseamet valitsusele ka ranget piirangute paketti, mida alles eelmisel nädalal kaaluti. Põhjuseks: praegused piirangud töötavad, sõnas Härma. Ta lisas, et langustrendile aitab kaasa kolmandate dooside tegemine, tõhus piirangute täitmise järelevalve, koolides olukorra kontrollimine ning inimeste hoiakute muutumine – kokkuvõtvalt kõigi nende asjade kombinatsioon.

Et olukord jätkaks paremuse poole liikumist, soovitas Härma lükata edasi detsembrikuu pidustused, kanda maski ja lasta end vaktsineerida.

„Kolmandate dooside tegemine vähendab nakatumist oluliselt, seda on näidanud ka teiste riikide praktika. Selles saab kindel olla,“ märkis Härma.

Miks ei soovi Mari-Anne Härma kandideerida terviseameti juhi kohale, kuuleb juba videost.

Terviseameti juhi kohale on praegu seisuga kandideerinud kuus inimest, kuid pole veel selge, millal uus juht välja valitakse.

Jaga
Kommentaarid