500 inimesest koosnev grupp toodi sinna samast kohast, kus eile kogunes suur grupp inimesi Poola piirile liikumiseks.

Migrandid panid laagri üles Leedu piiril ja mõned neist üritasid öösel gruppidena Leedu territooriumile tungida. Eelmisel ööpäeval üritas Leetu pääseda 73 illegaali, täna kella 24-st kuni 8-ni aga 82.

Kadõši lülla toodi migrandid sõjaväeautodega. Relvastatud Valgevene piirivalvurid instrueerisid migrante ja käskisid neil öösel Leetu minna. Selleks pidid nad jagunema 20-25-liikmelisteks gruppideks ja ootama edasisi korraldusi. Hiljem kästi neil jaguneda 5-7-liikmelisteks gruppideks.

Illegaalid ütlesid Leedu Delfi ajakirjanikule, et Valgevene sõjaväelased panid hilisõhtul jõuga 500 migranti sõjaväeveokitele ja viisid teadmata suunas.

„Oli pime, kui ilmus palju sõjaväelasi. Meie olime alates pühapäevast olnud Poola piiri ääres, tankla juures. Valgevene sõjaväelased olid seal alates esmaspäeva lõunast, nad olid koertega ja relvastatud. Õhtul tuli neid veel rohkem, neil oli teine vormiriietus, nagu sõduritel. Need, kes ei olnud laagri keskel, pandi suurte autode peale, kõik – lapsed, perekonnad, 500 inimest. Kästi istuda, öeldi, et viivad Poolasse. Inimesed nutsid, palusid, et neid ei veetaks kuskile, ei eraldataks laagrist ja lähedastest. Siis hakkasid Valgevene piirivalvurid õhku tulistama. Meid pandi autodele ja viidi umbes tund aega kuhugi,” rääkisid migrandid Leedu Delfile.

Umbes keskööl selgus, et illegaalid oli viidud Leedu piirile, Kadõši küla juurde Valgevene territooriumil.

Leedu Delfi allikate andmetel viidi sinna umbes 500 inimest, kelle hulgas on noored mehed, naised, alla 12-aastased lapsed (kõige noorem on viiekuune) ja eakad.

Küla asub Leedu Lazdijai rajooni vastas Kapčamiestise lähedal.