"See arusaam, et linn püüab mõjutada direktoreid, et nad oleks valmis distantsõppele üle minema, on minu arvates ebaõiglane, ebaaus ja ebaloogiline," ütles Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ning esitas retoorilise küsimuse, miks üldse peaks olema tarvis kedagi mõjutada selleks, et vastu võtta ebapopulaarseid otsuseid.

Varasemalt on Kõlvarti sammu Tallinna koolid distantsõppele saata kritiseerinud ka haridus- ja teadusminister Liina Kersna, kes nimetas otsust ebaõiglaseks. Kõlvart aga seda nii ei näe: "Oleks õige ükskord osaleda ka koosolekutel, kus me koolijuhtidega reaalset olukorda arutame. Selge on see, et otsus koolid distantsõppele saata on valus nii linnale, koolidirektoritele kui ka eelkõige lastele ja lastevanematele."

Kõlvart ei soovinud pikemalt kommenteerida, kuidas ta suhtub valitsuse plaani muuta seadust moel, mis vähendab omavalitsuste õigusi koolide distantsõppele saatmise osas otsustada. "Mulle tundub, et meil pole praegu aega selle üle vaielda, tegutseda tuleb," ütles linnapea.

Mis põhjuseid koolide distantsõppele saatmiseks Kõlvart täpselt välja toob, saab kuulata juba videost. Lisaks vastab linnapea küsimusele, kas linnal puudub usaldus valitsuse suuniste vastu.

Jaga
Kommentaarid