„Pean seda mõistlikuks,“ sõnas Lanno tagasiastumise kohta Kiik.

Ministri kinnitusel oli Üllar Lanno see, kes ütles esimesena, et kujunenud olukorras on tal mõistlik võtta terviseameti külmaruumides juhtunu eest vastutus.

Millist vastutust näeb minister aga endal lasuvat ja kas plaanib astuda Lannoga sarnase sammu?

Kiik ütles, et hetkel ei küpse tema peas tagasiastumise mõtteid, küll aga kaalus ta külmaldude skandaali lahvatades tõsiselt, kas on põhjust võtta poliitiline vastutus. Oma õigustuseks tõi ta aga välja, et tema ei ole see, kes käib määruste ja õigusaktide järele valvamas või külmaruume kontrollimas.

Terviseameti praegune juhtkond ja juht oleks pidanud ministri arvates justnimelt pöörama rohkem tähelepanu ravimite hoiustamisele, ladustamisele, hoiustamisele ja nende väljastamisele. Kiik rõhutas aga, nagu ta on öelnud ka eelnevalt, et külmaruumide intsidendi juures välja tulnud vead peituvad aga palju varasemas ajas, kui olid ametis praegused ametnikud.

Üllar Lanno jätkab terviseameti peadirektorina veel kaks nädalat. Seejärel asub tema kohuseid täitma Mari-Anne Härma. Samal ajal kuulutatakse välja konkurss uue juhi leidmiseks. Mis ajal uus juht ametisse astuma peaks, ei ole veel selge.