Plahvatuse epitsentrile väga lähedal elav naine märkis, et naabruskond on endast üsnagi väljas - lisaks algsele šokile tuleb muretseda katkiste akende pärast.

"Enda aknad jäid õnneks terveks," nentis ta.

Plahvatusejärgne sündmusteahel jättis tema sisse tugevad emotsioonid.

"Tegin pilte ja videokõnet lapsega. Kui lõpetasin, siis nägin, et laustulest tuleb mees välja. Mis too hetk peas toimus, ma ei oska sõnadesse panna - see kõik oli liiga jube," kirjeldas ta juhtunut.

Naabriga vesteldes sai Tea aru, et ümberkondsed on toimuvast šokis. Lisaks tuli nii mõnelgi raskeid kahjusid kanda.

"Üks tuttav kirjutas, et seal kolmandal korrusel elavad ta tuttavad, kes kevadel just tegid remonti. Nüüd on auk laes," jagas naine teiste inimeste õnnetut lugu.

Kuigi tuli suudeti juba mõne tunniga lokaliseerida, on vaatamist linnarahval palju - Jaama tänava korterelamu on nii täna kui ka ilmselt lähipäevil tartlaste populaarseim vaatlusobjekt.

"Meeletu rahvas käib siin," märkis Tea.

Võimalus saada abi
Kõikidele asjaosalistele, keda sündmus otseselt või kaudselt puudutab, pakub sotsiaalkindlustusameti ohvriabi ööpäevaringset psühholoogilist esmaabi ohvriabi kriisitelefonil
116 006
. Need, kes helistada ei saa või ei soovi, saavad nõustajaga suhelda veebivestluse teel aadressil www.palunabi.ee.


Psühholoogiline esmaabi kujutab endast pärast traumeerivat kogemust personaalse ja vahetu toe pakkumist, et taastada turvatunne, vähendada kaotuse mõju ja anda tugevust ning vastupidavust toimetulemiseks ja igapäevaeluga jätkamiseks. Vajadusel saame abistada sobiva spetsialisti leidmisel.