"Ma suhtun endasse säästvalt. Ma arvan, et me oleme teinud ära väga suure töö võrreldes selle ministeeriumiga, kuhu ma seitse aastat tagasi tulin," kirjeldas Marika Priske oma aega sotsiaalministeeriumi kantslerina. Priske saab hüvitiseks kuue kuu palga ehk ligikaudu 31 100 eurot.

Ta selgitas, et koos meeskonnaga suudeti sotsiaalteenuste kättesaadavust ja tööturgu arendada ning tervishoiu rahastust suurendada. Samuti peab ta töövõiduks inimeste vaktsineerimist koroonaviiruse vastu ja kriisiaegse palgatoetuse loomist, mis tema sõnutsi sündis üleöö. "Ma arvan, et me oleme hästi hakkama saanud tegelikult," hindas kantsler möödunud aastaid.

Ta nentis, et mõistab ühiskondlikku frustratsiooni viiruspuhangu takistamisel. "Tagantjärgi vaadates ikka teeks ju midagi teistmoodi kui sellel hetkel, kus sa oled, kui sa tegelikult ei tea, mis täpselt juhtuma hakkab," tõdes Priske ja lisas, et tervishoiukriisi lahendamine on koostöö, kuid kompromisside tegemine pole kerge.

Järgmisele töökohale Priske veel mõelnud ei ole. "See kõik [ametist tagandamine] on mu jaoks tulnud siiski kergelt ootamatult. Üks väike päris puhkus kuluks marjaks ära ja siis vaataks edasi," ütles ta ja lisas, et usub, et leiab tulevikus südamelähedasi väljakutseid.

Kantsler väljendas suurt lootust, et verevahetus ministeeriumis tagab sealse töörahu. "Juhtkonnas on muutused toimetatud, et pidevalt ei rünnata ega nõuta päid. See morjendab kõiki," sõnas ta ja loodab, et pärast tema lahkumist saavad inimesed rahulikult tööd jätkata.

Samuti ametist tagandatud sotsiaalministeeriumi asekantsler Maris Jesse pidi jätkama ametiaja lõppedes Priske nõunikuna. Jesse lõpetab asekantslerina nädala lõpus, 7. augustil ning uus asekantsler asub tööle 1. septembril. "See oleks olnud minust täiesti vastutustundetu mitte korraldada ühe inimese lahkumist ja teise inimese tööle asumist nii, et nad sisuliselt tegelikult tööd üle ei võta ja ei anna," selgitas Priske nõunikukoha täitmist vahepealsel ajal ja lisas, et see töökoht oleks olnud ajutine lahendus.

Kantsler kiitis Maris Jesse panust koroonakriisi lahendamisesse, tervisehoiu rahastamisesse, rahva tervise uue seaduse töötamisse ja teistesse valdkondadesse.