Kolmapäeval rammis parvlaev Tõll Kuivastu sadamakaid ning on seetõttu rivist väljas. Pardal viibis ka president Kersti Kaljulaid. Esialgsetel andmetel põhjustas õnnetuse tehniline rike. Sellest on tingitud ka tänaõhtune hiiglapikk praamisaba.

Mandri ja saarte vahel reisimise hõlbustamiseks on transpordiamet tellinud lisalende ning lisatakse ka bussireise, vahendas ERR.

Parvlaev Tõllu avarii on liikluse saarte ja mandri vahel korralikult segi pööranud. Sadamatesse tekkinud pikkade järjekordade leevendamiseks suurendas transpordiamet nädalavahetuseks lennuliiklust. Huvi lisapiletite vastu on osutunud suureks.

"Käesolevaks nädalavahetuseks tegime otsused, et reedel on üks täiendav lend ning laupäeval ja pühapäeval samuti üks täiendav lend Saaremaa suunal. Ja reedel oli üks lend ka Hiiumaa suunal," lausus transpordiameti osakonnajuht Martin Lengi.

Nyxairi juhataja Jaanus Ojamets ütles, et Saaremaa lendudele on huvilisi päris palju. "Pühapäevasele lennule tagasi Tallinna on veel kuskil viis saadaval. Ja laupäevasele veel on pileteid vabalt. Aga muidu soovijaid on palju," lausus ta.

Transpordiameti palvel on ka Lux Express Tallinna ja Kuressaare vahel bussiliiklust tihendanud. "Mida me selleks nädalavahetuseks saime teha, oli see, et panime pühapäevaks Tallinna-Kuressaare ja õhtusele viis minutit enne kella kuute Kuressaarest väljuvale suunale ühe bussi juurde. Ei ole küll ülimalt palju, aga abiks ikka," lausus Lux Express Eesti ärijuht Ingmar Roos.