Lauljanna Helen Adamson oli kullerduse ajal parasjagu pesemas, aga ei hullu – kiirelt kuivaks ja jäätistele vastu.
Lauljanna Eleryn Tiit alles ärkas, kui Tuuli ja Kristel tema akna all mürgeldama hakkasid. Nende humoorikas viisijupp kõlas nii: „Miks magad sa nii kaua, ei ära ülesse, ei kuule kukelaulu ja lähe pissile.“
Nibin-nabin said tüdrukud kätte Daniel Levi Viinalassi, kes oli teel roosiaeda abiturientide vastuvõtule, kus astus üles koos bändiga. Anni Rahula tabati Ülemiste linnakus asuvast kontorist. Luisa Värk võttis jäätiselaadungi vastu koos koheva perekoera Emilyga, kes meenutas Tuulile ja Kristelile plombiiri. Viimane peatus viis Telliskivisse uhkes idufirmas töötava Metsakutsu ehk Rainer Olbri õuele, kes lubas Onu Eskimo jäätist ka kolleegidega jagada.

Igal aastal Evald Rooma sünniaastapäeval tähistatakse Eesti jäätise päeva, mis on austusavaldus härrale, kes pani aluse Onu Eskimo jäätisele. Evald Rooma alustas Tartus jäätise tootmisega 1932. aastal. Jäätisele pani Evald nimeks Eskimo ning sellest sai alguse tema hüüdnimi Onu Eskimo. Nõukogude okupatsioonivõimu tõttu pidi Onu Eskimo oma jäätiseäri lõpetama, kuid 1987. aastal jätkas ta tegevust. Täname teda visa järjekindluse eest, sest traditsioone on oluline edasi kanda!
Evald Rooma ehedatest retseptidest on saanud inspiratsiooni ka praegused Onu Eskimo jäätised, mida võib lugeda Eesti jäätisekultuuri sümboliks – koorene ja külluslik maitse ühendab põlvkondi.
Igas päevas võiks ju olla üks magus amps, mis tõstab tuju! Balbiinole meeldib üllatada ja rõõmu valmistada ning just seda me Eesti jäätise päeval, 6. juulil tegime.

Jaga
Kommentaarid