Möödunud nädalal müksas riigikogu liige ja keskerakondlane Igor Kravtšenko autoga tahtlikult protestijat Daniel Rüütmanni (endise nimega Tanel Gabtšenko, kes kuulus veel tänavu märtsis samuti Keskerakonda).

Kravtšenko sõitis parasjagu politseiga vaidlevale Rüütmannile otsa, kuna Rüütmann jäi teele ette.

Endine riigikogu esimees ja praegune riigikogu liige Henn Põlluaasa (EKRE) sõnul pole sellisele käitumisele mingit õigustust.

"See oli väga jõhker otsasõitmine, ta ei proovinud isegi märku anda, et ta tahab läbi pääseda, ei andnud signaali," ütles Põlluaas. "Lihtsalt sõitis otsa. See on ennekuulmatu lugu."

"Minu arust on äärmisel kahetsusväärne, et tänane riigikogu esimees ja keskerakonna esimees Jüri Ratas õigustab seda," lisas Põlluaas.

Praegune Riigikogu esimees ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas andis möödunud nädalal ERR-ile mõista, et kuivõrd Kravtšenko on oma käitumist kahetsenud, pole tal põhjust riigikogust lahkuda.

Keskfraktsioon teemaga ei tegele

Keskerakonna fraktsiooni liige, riigikogulane Andrei Korobeinik rääkis Delfile, et kuigi juhtum on kahetsusväärne, tuleb Kravtšenkol ise otsustada, kas ja millal tagasi astuda. "Meil oli täna hommikul fraktsiooni koosolek, seal seda teemat ei arutatud," lausus Korobeinik.

"Kõik otsused saab ainult tema [Kravtšenko - toim] teha," ütles Korobeinik. "Mina ei ole Igori valija, mina tema poole sellega pöörduda ei saa".

Korobeinik tõdes, et kui Kravtšenko peaks saama näiteks kriminaalkorras karistatud, oleks olukord teine.