Rain Epler tõi enda eelisteks töökust, intelligentsi ja esinduslikku välimust. Epler nentis, et pikalt ta kaaluda ei saanud, kas võtab ministrikoha vastu või mitte. Varasem keskkonnaminister Rene Kokk lahkus ministritoolilt tervisemure tõttu. Epler märkis, et ministri kingad on alati suured täita. "Aga Renega oleme viimase pooleteise aasta jooksul tutvunud ja palju kokku puutunud. Loodan, et vähemasti ministritöö alguses on Rene abiks, et teemadega mind kurssi viia," kõneles Epler.

"Keskkonnaministeeriumi haldusala on suur ja puudutab väga palju Eesti inimesi ja ettevõtlust. Arvan, et suur väljakutse on see, kuidas hakkama saada Euroopa roheleppest tuleneva bürokraatiaga ja kuidas seda mõistlikult rakendada," tõi Epler välja ühe keerulisema ülesande, mis teda ees ootab. Samuti kõneles tulevane minister, et peaks astuma tuumarongile. "Tekitama Eestis teadmise sellest valdkonnast ja sellest, mis maailmas toimub. Energiatarve on kasvamas ja see oleks kas alternatiiv või täiendav energiatootmise allikas," selgitas ta.

Roheenergia üksi Epleri hinnangul ei saa hakkama praeguse energiavajaduse rahuldamisega. "Tekib erinevaid tehnilisi probleeme, kui minna ainult tuule või päikese peale," märkis Epler. Ida-Virumaa põlevkivitööstuse võimalik sulgemine tulevikus on Epleri hinnangul tõsine probleem. "Üleminek peab olema selline, et Ida-Virus inimestel katastroofi ei tekiks."