Erinevates koolides olid Spordinädala alguse puhul Mesikäpa teatejooksul kohal mitmed mõjukad avaliku elu tegelased: Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid esines teatejooksul Pärnus, EOK president Urmas Sõõrumaa pidas avakõne Arukülas ja stardipaugu andis Spordinädala patroon ning edukaim naisettevõtja Kristel Kruustük. Teised Spordinädala patroonid olid teistes koolides: ühiskonnategelane ning treener Sandra Raju ja rektor Tiit Land Peetris, laulja ja jalgpallur Inger Fridolin Viimsis, kulturist ja lektor Ott Kiivikas Keilas ning näitleja Kait Kall Rakveres.

Terve Eesti eest!
EOK president Urmas Sõõrumaa

Eesti Olümpiakomitee liikumisharrastusjuht Peeter Lusmägi rääkis, et Spordinädala avasündmused toimusid 28 Eesti linna heategevusliku Mesikäpa teatejooksu näol. Spordinädalaga oli avamispäevaks liitunud 730 erinevat organisatsiooni, kes korraldavad 1130 erinevat sündmust, kus kokku loendati 188226 osaluskorda. Kaheksa päeva kestva kestva Spordinädalaga ei ole veel hilja liituda ning oma sportliku ettevõtmise saavad kõik huvilised registreerida www.spordinadal.ee, kinnitas Lusmägi.

EOK president UrmasSõõrumaa, Spordinädala patroon Kristel Kruustük ja Aruküla põhikooli direktor Avo Möls

EOK president Urmas Sõõrumaa rõhutas, et tänapäeval on väga oluline märksõna tervis ja tervisele keskendumine. „Iga inimene loob liikumisharrastuse kaudu endale tugevama baasi, parema immuunsuse ning vaimse ja füüsilise tervise. Keskendugem positiivsusele ja tervisele, valige teadlik eluviis. Tervis ei ole haiguse puudumine, vaid see on palju sügavam mõiste.

Heal tasemel liikumistunnid ja sport koolides on väga tähtis ühiskonnale, sest iga perekond ei võta veel selle eest vastutust, loodame, et sport koolides tõuseb üha tähtsamasse rolli. Mesikäpa heategevuslik jooks on hea algus Euroopa Spordinädalale ning see juhib tähelepanu, et oluline on eriti käesoleval ajal märgata inimesi enda ümber,“ lisas Sõõrumaa.

Keskendugem positiivsusele ja tervisele, valige teadlik eluviis.
EOK president Urmas Sõõrumaa

Spordinädala patroon Sandra Raju rääkis, et Spordinädal on oma loomult küll kampaania, aga igaühel meist on valik, kuidas me seda nädalat enda jaoks tõlgendame - kas me võtame seda nii, et ''teen nädal aega trenni, sest kõik teised teevad ja tööl sunnitakse'' või ''ma treenin ainult iseenda pärast ning teen spordinädalast enda jaoks oma uue ning sportlikuma elu alguse''. Alusta Spordinädala pärast, jätka enda pärast.

Rektor Tiit Land pajatas. „Näen tervisliku eluviisi juures kahte erinevat aspekti. Üks on see, et liikumine on kahtlemata oluline osa tervislikust eluviisist - see on kindlasti tervislikum kui tugitoolis spordi jälgimine või nutiseadmes olemine. Samas, kui tippsport välja jätta, siis oma tulemuse iga-aastane parandamine või sõbrale ärategmine ei ole pigem tervislik. Mõelge selle peale!“

Avasündmustel jäi kõlama nii Spordinädala ja Olümpiakomitee suurem sõnum- Terve Eesti eest!

Peeter Lusmägi
Spordinädala patroonid Sandra Raju ja Tiit Land
Mesilkäpa jooks
Peetri kool
Spordinädala avamine Aruküla Põhikoolis
Spordinädala avamine
Spordinädala avamine