Freeh tulek oli tõenäoliselt üllatus komisjonile. Mis nägu nad olid, kui Freeh oli vastas (TV3)?

Eelmise nädala lõpus saime teada, et neil avanes võimalus Eestisse tulla. Tegelikult plaanipärane, et nad käivad Eestis. Suhtlevad nende ametiasutustega, kellega neil on vaja suhelda. Püüdsime siis nii klapitada, et ajaliselt ka siia jõuab. Meil läks esimene tund aega lihtsalt koosoleku rakendamise peale. Jürgen Ligi ei ole ju võimeline komisjoni isegi tööle saama. Põhivaidlus oli see, et kas koosolekul on päevakord, kas koosolekule on lubatud need inimesed, kes on kutsutud või lisaks mingid teised. Kas koosolek on kinnine. Nii see seal siis käis. Aga ma eeldan, et see on väga hea. Komisjoni liikmetel on võimalik erinevaid küsimusi küsida otse allikast. Minu meelest üldiselt kogu see teema peaks olema ammu ammendunud.

Freeh on siis mitmendat korda selle asjus Eestis (Kanal 2)?

Freeh käis ju ka suvel Eestis. Siis, kui lepingule alla kirjutati.

Kas Jürgen Ligi ja Katri Raik siis ei soovinud, et Freeh siin komisjoni istungil üldse osaleks (TV3)?

Meil oli pikk ja värvikas vaidlus üldse sellest, et mis imeloom on üldse komisjoni ühisistung. See tähendab, et kaks komisjoni istub ühes ruumis, mõlemad komisjonid peavad päevakorra kinnitama, mõlemad komisjonid peavad täpselt ühesuguse päevakorra kinnitama. Katri Raik sai sellega hakkama viie minutiga, Jürgen Ligil võttis see aega viiskümmend minutit. Selles mõttes ütleksin, et Katri Raik tegutses professionaalselt ja mõistlikult ja kõik asjad said lahendatud, aga Ligiga mitte.

Palju teie üldse rääkida jõudsite, kui kaua (Delfi)?

Mina rääkisin... noo, viis minutit.

Aga millest siis täpsemalt, mis see sõnum oli (ERR)?

Ausalt öeldes - osad küsimused jäidki mulle arusaamatuks. Jürgen Ligi oli pidanud kirjavahetust mõne teise ministriga ja mõne ametnikuga ja ta küsis kommentaari sellele kirjavahetusele, mida ma näinud ei olnud. Nii, et ma tegelikult ei saanud aru, mis minust taheti. Aga põhiliselt keerles jutt ikka selle üle, et kuidas toimus õigusabilepingu hankeprotsess. Seda on minu arust avalikkuses nii mitu korda räägitud, et ma jätkuvalt ei saa aru, mis siin segast on.

Mis need Freeh' edasised plaanid on (Kanal 2)?

Seda saab temalt kohe ise küsida, aga loomulikult leping kehtib, jah.

Kes selle koostöö algatas (Postimees)?

Eesti riik, Eesti valitsus.

Kas Freeh ei tulnud ennast ise pakkuma (Postimees)?

Ei. Ei tulnud.