Statistika järgi on ligi pooled Eestis registreeritud sotsiaalsed ettevõtted loodud majandussurutise aastatel (2006-2011). Kas võime näha samasugust mustrit ka lähitulevikus? Mida endast üleüldse kujutab sotsiaalne ettevõte? Millised on olnud tegutsevate sotsiaalsete ettevõtjate kõige suuremad õppetunnid?

NULA inkubaatori vestlusringis osalesid Uuskasutuskeskuse pikaaegne tegevjuht Katriin Jüriska, kes tõi keskuse välja pankrotist ning arendas sellest Eesti ühe edukama sotsiaalse ettevõtte, eelmisel aastal NULA inkubaatorist võrsunud, eakaid ja noori omavahel kokku viiva algatuse Jututaja eestvedaja Mari-Liis Sööt ning spordi kaudu noorte sotsiaalseid oskusi arendava SPIN programmi juht Keit Fomotškin. Vestluse lõpuosas saab lähemalt teada ühest võimalusest, kuidas ise sotsiaalse ettevõtlusega alustada.

Heateo SA ja Kodanikuühiskonna sihtkapitali poolt 2016. aastal ellu kutsutud NULA inkubaator on seniste tegutsemisaastate jooksul aidanud arendada välja enam kui 30 ühiskondliku algatuse ideed. Iga-aastaselt paneb Kodanikuühiskonna Sihtkapital inkubaatoris osalejatele välja ka 75 000 eurose stardikapitalifondi, mis jaguneb kolme parima lahenduse vahel. Sellel kevadel algab NULA inkubaatori viies hooaeg ning poole aasta pikkusesse koolitus- ja arendusprogrammi saab kandideerida kuni 23. märtsini.