“Seni, kuni koalitsioon saab jätkata dialoogi, saab valitsuse töö jätkuda,” ütles Ratas. Ta märkis, et kuni kümne päeva jooksul peaks riigisekretär looma selguse Mart Järviku tegevuses. Seega selgub tuleval nädalal, kas Järvik jääb ministriks või mitte.

Enne kohtumist väitis haridusminister Mailis Reps, et EKRE on oma ultimaatumi laualt võtnud. Veel eile väitis rahandusminister Martin Helme, et kui Järvik peab tagasi astuma, laguneb usalduskriisi tõttu ka valitsus. Täna Ratas selget vastust ei andnud, kas EKRE hoiab seni peaministrit ning valitsust kahvlis või ei.

Ratas väitis, et koalitsioon soovib ühiselt lahendust leida. Küll aga nentis ta, et pakkus ise riigisekretäri abi kaasata. Ratas ütles, et ta pole veel Järviku osas selgusele jõudnud, ta pole veel kõikidele küsimustele vastuseid saanud, ning seetõttu ongi vaja riigisekretäri segadusse selgust tooma.

Järvik postitas täna, et Rattale on küsimused ette kirjutanud Järviku kantsler Illar Lemetti. Ratas kinnitas, et see väide on vale. Ratas ei vastanud, kuidas saab valitsuses olla minister, kes ei anna peaministrile selgeid vastuseid.

“Selle valitsuse peaminister on Jüri Ratas,” lisas Ratas, viidates valitsuskriitilistele väidetele, et koalitsiooni ohjad on EKRE käes. “Täna ei ole keerulisele situatsioonile lahendust ja vastust,” tõdes peaminister.