"Olin Eestist ära. Ausalt öeldes on küll plaan helistada neile ajakirjanikele ja rääkida nendega, aga ma vabandamiseks mingit põhjust ei näe," sõnas Luik täna Delfile.

Meenutuseks: esmaspäeva õhtul kritiseeris Kuusk Luige arvamuslugu, kus too leidis, et Martin Helmel on õigus nõuda ajakirjanike korralekutsumist. Luik viitas ka konkreetsetele ajakirjanikele. Kuusk kutsus üles Luike vabandama. Ta märkis, et ta ei tea, kas Kuuse all peeti silmas teda või Priit Kuuske ehk Wenda, aga: "Helista Wennale, mul on paks nahk, ütle palun vabandust."

Luik imestab nüüd, et ei saa aru, mille pärast vabandama peab ja Kuuse avaldus üllatas teda. "On moeasi auhinnagaladel teha poliitiline statement (avaldus - toim)."

Luik rõhutas, et rahvusringhääling peab olema tasakaalustatud meediakanal. Ta ütles, et kui erameedia veel võib näiteks omanike hoiakuid edasi anda, siis rahvusringhääling ei saa mingeid hoiakuid lubada. "Minu jaoks tipnev sündmus oli, kui ühel pühapäeva õhtul loeti ette kirju, kui õudne hakkab olema koalitsioon. Nii tasakaalust väljas kui võimalik," tõi ta välja.

Kas tundub, et nüüd on ERRi kajastused kuidagi muutunud? Luik ütles, et tegu pole enesetsensuuriga, aga ajakirjanikud peavad kontrollima, et hoiavad tasakaalu rohkem. "Kui meil on teravate küsimustega ajakirjanik, peaks see olema kõigi puhul nii, ühetasane põhimõte," näitlikustas ta. Luik märkis, et tema meelest on viimased intervjuud, mis ta vaadanud, olnud paremad ehk tasakaalus.

Kuusk tõmbas maha oma punase joone

29. märtsil Päevalehes ilmunud arvamusloos kirjutas Luik: "Lõpetuseks on mul Trallale, Kuusele, Reikopile, Parisele, Pihlile jt viimaste nädalate kampaanias kaasa löönud ajakirjanikele üks lihtne soovitus. Lugupeetud ajakirjanikud, kui te tõesti soovite osaleda koalitsiooni või opositsiooni tegevuses, siis osalege valimistel," leidis Luik.

Oma esmaspäevase avalduse kohta märkis Andres Kuusk eilses LP-s: "Olen absoluutselt kaugel arvamisest, et poliitikud ei tohiks ajakirjanikke kritiseerida. Võivad. See on täiesti normaalne. Aga see oli absoluutselt ebaproportsionaalne rünnak. Mart pani ajakirjanikud põhjendamatult löögi alla. Selles olukorras tuli midagi teha. Tõmbasin maha, nagu öeldakse, oma punase joone. Ütlesin, et need asjad ei käi niimoodi."