Keskerakonna esimees Jüri Ratas kutsus täna koalitsiooniläbirääkimistele EKRE ja Isamaa.

"Me läheme kindlasti läbirääkimistele hea tahtega, aga oma programmiliste soovidega. Kui paljus kokku lepime, kui suur on ühisosa, missugused on karid, mille otsa komistame ja kas me nad ära lahendame, ma arvan, et see selgub järgmise nädala-kahega," ütles Helme.

Suureks tüliküsimuseks Keskerakonnaga võib kujuneda venekeelse hariduse küsimus. Helme ütles, et EKRE kõige suurem lahknevus Keskerakonnast on keele, kodakondsuse ja hariduse küsimustes.

"Ma ei tahaks praegu hakata siin mingeid piire maha joonistama, kustmaalt kuhu keegi ei tohi või peab taganema, aga anname endale suurepäraselt aru, et seal on meil väga tõsist läbirääkimist oodata," ütles Helme.

Kooseluseaduse tühistamine on pikalt olnud EKRE üks põhilisi lubadusi. Kas uus koalitsioon tühistab kooseluseaduse? "Ilma me ilmselt ei lähe sinna," ütles Helme.

Helme ütles, et läbirääkimisi meedia vahendusel ta pidada ei soovi. Ta ütles, et temal ei ole mingeid eeltingimusi, millist ametikohta tema uues valitsuses saada tahaks. Ta ütles, et läbirääkimisi ei tee lihtsamaks sinna minek jõuluvana nimekirjaga sellest, mida inimene saada tahab.