Est-Fori juhatuse liikmed Aadu Polli ja Margus Kohava ütlevad tänase lehe arvamusküljel esimest korda välja tselluloositehase loodetava asukoha: just Tabivere lähistel.

Toome kuulis tulevasest naabrist aga hoopis Delfi reporteri käest. Est-For kohalike käest pole küsinud, mis nemad plaanist arvavad. "Ei, kindlasti mitte, ma ei ole nõus," on naine pahane. Tema jutust kõlab vastu, et ta ei soovi, et kodu kõrval oleks haisev tehas. Ta lisab, et tegu on looduskauni kohaga, kuhu midagi säärast ei sobi.

"Mitte keegi pole öelnud, teie ütlesite," lisas ta, et sai Delfi kaudu teada, et tehast sinna planeeritakse.

"Planeerimist alustades võiks võimalike asukohtade seast kohe välja võtta kõik paigad, mis on Tartu kesklinnale lähemal kui 10 kilomeetrit. Kui unistada, siis ühest asukohast Tabiverest läänes, metsamade keskel. Tartu linnasüdamest oleks asukoht linnulennult 21 kilomeetri kaugusel. Seal paksu metsa sees ei oleks tehas tartlastele tajutav ega nähtav. Asukoht võimaldaks hajutada veokite liiklust põhja, lääne ja lõuna suunast. Tänu raudteele saaks vähendada liikluskoormust maanteedel. Kui mõjude, sh keskkonna- ja sotsiaalse mõju hindamise tulemused seda võimaldavad, sooviksime, et tehas asuks Tabivere metsade keskel," kirjutasid juhatuse liikmed Polli ja Kohava oma arvamusloos.