Riigiprokurör Inna Ombler on kohtuotsusega rahul. "Tõepoolest, esmakordselt lahendati küsimust kohtupraktikas sellest, kuidas käsitleda olukorda, kus ametiisik on avalikke vahendeid kasutanud isikliku valimiskampaania huvides, nõnda nagu seda Alar Nääme tegi, kes oli 2015. aastal nii Tallinna Kesklinna vanem, kuid teisalt kandideeris ka riigikogu valimistel, korraldades Valgas üritusi oma valimiskampaania huvides ja lastes neid hüvitada ja kulud kanda Tallinna Kesklinna valitsuse eelarvest."

Ombler ei taha Nääme kohtuasja näidisprotsessiks nimetada. "Pigem on hea, et esimese astme kohus on seisukohas selles konkreetses asjas andnud. On üsna tõenäoline arvata, et vaidlus jätkub ka kõrgemates kohtuastmetes ja et see kohtuotsus edasi kaevatakse lugupeetud vastaspoole poolt."

Küsimusele, kuidas mõistab Ombler Nääme kaitsja arvamust, et Nääme kasutatud rahaliste vahendite omanik jäi kohtuotsuses ebaselgeks, ütles riigiprokurör, et see, kuidas õiguslikult käsitleda, kellele avalikud vahendid kuuluvad, saab veel järgmisteski kohtuastmetes arutelu osaliseks. "Aga minu arvates see asjaolu, mille kohus saalis välja tõi, et need avalikud vahendid, mis olid Tallinna linna poolt eraldatud kesklinna eelarvele, olid tõepoolest mõeldud ka selle sama kesklinna elanike ja loomulikult tervikuna Tallinna linna huvides ja ei saa olla võetav nõnda, et neid vahendeid saab ametiisik, kellel on pädevus selliste vahendite käsutamiseks ja korraldamiseks, kasutada enda isikliku valimiskampaania huvides," leidis Ombler.

"Tallinna linn läbi Tallinna kesklinna valitsuse vanema käitumise on selgelt kahju saanud ja eeskätt on kahju saanud selle avaliku vahendi kuritarvitamisega ehk siis karistusõiguse mõttes omastamisega, on saanud tegelikult maksumaksja, sama valija," sõnas Ombler.

Riigiprokurör on rahul, et Nääme karistus sai sama suur, nagu riigiprokuratuur seda taotles.