KALA

Terve kala fileerimine - Oskus, mille üle saab olla rõõmus iga köögiinimene!

1. FILEERIMINE: Kalarümba lahti lõikamine algab fileede eemaldamisega. Puhtaks fileerimiseks tuleb teravat nuga liigutada peast sabani mööda selgroogu.
2. PULJONGIKOGU: Fileerimisel üle jäänud kalapea, selgroog ja fileelt lõigatud rasv sobivad ideaalselt kalapuljongi keetmiseks. Säilita kalapäid sügavkülmas!
3. TRIMMIMINE: Iga filee tuleb lõpetuseks ka trimmida ehk ära lõigata rasvane kõhuäär, roided ja seljaosa.Fileest tuleb "välja nokkida” ka luud. Ilusama välimuse saamiseks tuleks filee mõlemad otsad lõigata sirgeks.
4. KÜPSETAMINE: Kalafileed võib tarvitada ühe tervikuna või lõigata portsioniteks. Kalafileed saab valmistada nii ahjus, pannil kui marineerida kergelt ja süüa toorena.
5. Kala on tervislik ning kala tuleks süüa vähemalt üh korra nädalas. Head isu!

Kala fileerimine, see on imelihtne!

* * *