Suvel lahvatav Silvergate'i skandaal. Ansipi erakonnakaaslane Silver Meikar annab teada, et on annetanud erakonnale sularaha, mida andsid talle omakorda erakonna juhtfiguurid. Kuigi sama päeva hommikul on peategelased Kristen Michal kui Kalev Lillo veel naerusuised, siis löögi all on kogu erakond ja poliitikute maine. Ülekuulamistel keskkriminaalpolitseis tuleb käia nii minister Michalil kui Lillol, seletusi läheb andma ka Meikar ise.

Mais alanud Silvergate lõpetati aga oktoobris tõendite puudumise tõttu, sõna oli sõna vastu. Eetilisusest ja erakondade rahastamise läbipaistvusest tõusis ühiskonnas suurem poleemika. Oktoobris avaldati erakonna kontori ees meelt ning loomulikult oli demonstratiivselt toodud kohale ka anonüümset sularaha.

Kuid meeleavaldusi oli juba aasta alguses. Aktiivsemad sõnavabadudse eest võitlejad on tänavatel. 2011. aastal oli pead tõstnud ACTA teema - maakeeli võltsimisvastane kaubandusleping, mis piirab paljude meelest meie põhiõigust ja vabadust informatsiooni vabale jagamisele.

Ehk oma valitsemisaja kõige meeldejäävama tsitaadi ütlebki Andrus Ansip välja riigikogu infotunnis vastates saadikute küsimusele, miks nad on kiirustanud allakirjutamisega, kuigi tegelikult pole alla kirjutatud. Ansip vastab kirglikult ja soovitab neil, kes aru ei saa, süüa seemneid ning kaitsta ennast fooliummütsidega.

Vaata videost!