Presidendi juurde kogunetakse aga uueks nn klassipildiks, sest just 2011. aasta aprilli alguses algab Andrus Ansipi kolmanda valitsusaeg. Koalitsioonileppe allakirjutamist juhatas Ansip humoorikalt sisse. Vaata videost!

Samal aastal tuleb valitsusel tegeleda aga ka ootamatu juhtumiga: Liibanonis lähevad kaduma seitse eestlasest jalgratturit. Koos väliminister Urmas Paetiga antud pressikonverenetsil kinnitavad nad, et mitmed riigid on neile abi pakkunud. Seitse eestlast, kes läksid kaduma märtsi lõpus jõuavad siiski vintsutustest hoolimata kodumaale tagasi 14. juuli varastel hommikutundidel. Kas valitsus aitas neid välja osta? Siin on Ansip vastuses isegi resoluutsem kui Urmas Paet: terroristidega läbi ei räägita.
On kuidas on, kuid kell neli hommikul naasnud õnnelikel pääsenud pantvangidel oli igatahes veel enne koduseid kallistama asumist meeles tänada just Eesti riiki.

2011. aastal lõpus lahvatab aga inetu skandaal:  Isamaa ja Res Publica Liidu poolt seotud elamislubade skandaal, Ansipi seisukoht Schengeni viisaruumi "pääsmeid" vahendanud meeste kohta on selge nagu Mart Laaril: selline asi on ühele erakonda kuuluvale inimesele lubamatu.