Politsei pressiesindaja Ragne Keisk kinnitas Delfile, et Tartu politseijaoskond on kõnealuses asjas alustanud kriminaalmenetlust karistusseadustiku § 201 järgi. Nimetatud paragrahv käsitleb omastamist. Kriminaalmenetlust viib läbi Tartu politseijaoskond ja juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Aprilli keskel kirjutas Delfi, et Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts (EAÜS) on algatanud uurimise, et välja selgitada, kas seltsi raha on õigesti kasutatud või mitte. Seltsi president Doris Poolamets kinnitas toona, et kahtlustusi praegu uuritakse ja pöördutud on ka politseisse.

„Rutiinse järelevalve käigus ilmnesid kahtlused raha väärkasutuse osas. MTÜ seaduse alusel toimub revisjon ja täpsed asjaolud on selgumisel,“ ütles Poolamets ja lisas, et revisjoni teeb EAÜS-i revisjonikomisjon.

Poolametsa sõnul pole veel selgunud, millal võidi raha väärkasutada, sest uurimine käib. Samuti alles selgitatakse lõplikku summat. Delfile teadaolevalt on see ligi 10 000 eurot.

Delfi andmetel seisneb kahtlustus selles, et seltsi liige maksis isiklike kulutuste eest seltsi pangakaardiga, võltsis kuluaruandeid ja tegi väljamakseid isiklikule kontole. Samuti heidetakse seltsi liikmele ette seda, et ta varjas oma rikkumisi ja survestas teisi liikmeid neid tegusid varjama.