„Mocro Maffia“ juht Karim Bouyakhrichan vahistati eelmise aasta jaanuaris Marbellas suure operatsiooni käigus. Pärast tema kinnipidamist esitasid Hollandi võimud Hispaania kohtule väljaandmistaotluse, et esitada talle süüdistus seoses tema narkokaubanduse impeeriumiga, vahendab Politico.

Riiklik kohus rahuldas taotluse, kuid Málaga provintsikohus keeldus seda täitmast. Nad väitsid, et enne Bouyakhrichani välja andmist peab talle esitama rahapesusüüdistused Hispaanias.

Hollandi võimud kaebasid edasi ja esitasid uue kiireloomulise taotluse. Nad rõhutasid, et Bouyakhrichan oli üks Interpoli enim tagaotsitavaid kurjategijaid. Teda otsiti seoses kümme aastat kestnud ülemandrilise narkosõjaga.

Hispaania raadio Cadena SER teatas teisipäeval, et kuigi riiklik kohus võttis Hollandi kaebuse vastu, jäeti tegemata kinnipidamismäärus, mis oleks taganud, et Bouyakhrichan jääb väljaandmiseni trellide taha.

Eelmisel kuul arutati Bouyakhrichani juhtumit Málaga provintsikohtus ja eesistuja nõustus kurjategija vabastama 50 000 euro suuruse kautsjoni vastu. Bouyakhrichan maksis kautsjoni viivitamatult ja lahkus. Võimud pole teda sellest ajast saati näinud.

2022. aastal sai politsei usaldusväärseid tõendeid, et Bouyakhrichan kavatses Hollandi printsessi Amaliat röövida või mõrvata. Tõenäoliselt tugevdatakse turvaprotokolle nii printsessi kui ka poliitiliste juhtide kaitsmiseks. Bouyakhrichani võimalike sihtmärkide nimekirjas on Hollandi peaminister Mark Rutte, teatas Hollandi väljaanne De Telegraaf.