Vastav dokument 15. aprillist avaldati Moskva piiskopkonna veebilehel 23. aprillil ning sellele juhtisid tähelepanu Telegrami kanalid „Sota“ ja „Sirena“, vahendab Meduza.

Kirilli otsuses on öeldud, et preestril on keelatud jumalateenistusi läbi viia ning kanda vaimulikurüüd ja -risti. Kirikupea otsusega saadeti Safronov kolmeks aastaks teise kirikusse „täitma psalmilaulja kohuseid ja neid korraldusi, mida määrab talle vanempreester“.

„Patukahetsuse aja lõppedes tagasikutsumisel kahetsusteo kohast langetatakse otsus tema edasiste jumalateenistuste läbiviimise võimaluste kohta,“ öeldakse Kirilli ukaasis.

„Sirena“ teatas, et Safronov viis läbi hingepalvuse Navalnõi haual 40 päeva pärast tema surma.

Meduza märgib, et Safronov oli ka nende vaimulike hulgas, kes kutsusid Vene võime avalikult Navalnõi surnukeha perekonnale välja andma. Surnukeha anti emale üle alles üheksandal päeval pärast surma.

Ajakirjanik Ksenia Lutšenko kirjutas oma Telegrami kanalis „Pravoslavije i zombi“, et Safronov ei ole lugenud „Püha Venemaa võidu palvet“, mida Moskva piiskopkond nõuab alates 2022. aasta septembrist kõigilt kogudustelt.

Jaga
Kommentaarid