Barrot’ sõnul tabavad need desinformatsioonikampaaniad Prantsusmaad igal nädalal, nii et Euroopa Parlamendi valimiste ebaõiglase tulemuse ohtu tuleb tõsiselt võtta, vahendab Euractiv.

„Meid tambitakse propagandaga Vladimir Putini Venemaalt,“ ütles Barrot, märkides, et seda tehakse avaliku debati häirimiseks ja Euroopa valimiste kampaaniasse sekkumiseks.

Viimastel nädalatel on Prantsusmaal üleriiklikku tähelepanu pälvinud mitu juhtumit. Relvajõudude ministeeriumi veebilehele häkiti sisse ning selle avalehel avaldati valeteade, milles kutsusi saatma Ukrainasse sõdima 200 000 meest. Levitati ka kuulujutte, et Ukraina põgenike tõttu on Prantsusmaal kasvanud tuberkuloosi nakatumine.

Veebruaris teatas Prantsusmaa välisminister Stéphane Séjourné, et diplomaatilised teenistused avaldasid suure Vene propagandavõrgustiku nimega „Portal Kombat“, mis levitas Vene-meelset ja Ukraina-vastast propagandat Prantsusmaal, Saksamaal ja Poolas.

Sotsialistide esikandidaat Euroopa Parlamendi valimistel Raphaël Glucksmann teatas eelmisel nädalal, et langes Hiina desinformatsioonikampaania ohvriks.

Barrot tõi desinformatsioonikampaaniate mõju näiteks valimistele 48 tundi enne Slovakkia parlamendivalimisi levitatud võltsitud helisalvestuse, mida levitati sotsiaalmeedias ja milles üks kandidaat lavastati valimiste võltsijaks.