Iraani opositsiooniväljanne Iran International avaldas pühapäeval satelliidifotod, mis näitavad väljaande teatel purustatud Iraani raketisüsteemi.

Väljaande sõnul on tegu õhutõrjesüsteemi mobiilse radariga, mis hävitati reede hommikul toimunud Iisraeli õhulöögis. Radar asus Isfahani maakonna õhubaasis, mille lähistel asub ka Natanzi tuumarajatis.

Enne õhulööki tehtud fotod näitavad samas piirkonnas asuvaid Vene päritolu õhutõrjesüsteeme S-300, mida oli kokku neli. Reedel pärast rünnakut olid raketiheitjad eemaldatud ning pühapäevaks oli kolm raketisüsteemi fotode põhjal taas töökorras.

Iisraeli löök oli vastuseks Iraani poolt ööl vastu 14. aprilli antud drooni- ja raketilöökidele, milles sai haavata üks tsiviilisik ning kerget kahju üks Iisraeli õhuväebaas. Välisriigid kartsid vastastikuste löökide eskaleerumist, kuid Iisraeli viimase löögi suhteline vaoshoitus ja Iraani enda vaoshoitud reaktsioon on neid hirme vähendanud.

Ajaleht New York Times kirjutab, et Iisrael kasutas rünnakus nii droone kui kõrgtehnoloogilist raketti, mis suuutis Iraani õhutõrjesüsteeme eirata. Kuna pihta sai täpselt üks objekt, oli see Iisraeli valitsusallikate sõnul mõeldud signaliseerima nii riigi sõjaliste võimete ulatust kui soovi eskaleerimist vältida. Rünnakus kasutatud relva kanderakett kukkus kohaliku meedia teatel alla Iraagi kohal.

Iraani ametliku versiooni järgi osales rünnakus vaid käputäis väikeseid droone, mis kahju ei põhjustanud ja vastulööki ei vaja. Iraani välisminister Hossein Amir-Abdollahian ütles telekanalile NBC News, et droonid asusid teele Iraani territooriumilt ja lendasid enne allatulistamist vaid mõnisada meetrit. „Seda ei saa rünnakuks nimetada,“ ütles minister. „Toimus kahe- kolme kvadrokopteri lennutamine, mis on võrreldav Iraani laste mänguasjadega.“