Meest nähti umbes kell 11 reede hommikul konsulaati sisenemas, ütles politseiallikas Reutersile. Tal näis kaasas olevat granaat ja lõhkevest. Konsulaadis „ähvardas mees väidetavalt vägivallategudega“, ütles prokuratuur The Associated Pressile.

Politsei piiras ala sisse. Hiljem lahkus mees konsulaadist ja ta arreteeriti. Telekanali BFM teatel oli mehel kaasas granaatide koopiad.

Reutersi allika sõnul oli tegemist mehega, keda kahtlustati eelmise aasta septembris toimunud süütamiskatses Iraani konsulaadi lähedal

Ajaleht Le Parisen teatas, et mitme tunnistaja sõnul oli mees konsulaadi põrandal lippe lohistanud ja öelnud, et ta tahab kätte maksta oma venna surma eest.

Kahtlustatav on vahi all ja Pariisi prokuratuur alustas tapmisähvarduste kohta juurdlust. Uurijad püüavad välja selgitada teo motiivi.

Esialgu pole teada, kas intsidendil oli seos praeguste Iraani ja Iisraeli vaheliste pingetega.

Varem reedel toimusid Iraani linna Isfahani kohal plahvatused, mis allikate väitel oli Iisraeli rünnak. Teheran üritas juhtumit pisendada ja andis teada, et neil ei ole kavas selle eest kätte maksta - reaktsioon näib olevat suunatud pingete maandamisele piirkonnas, kirjutab Reuters.