Venemaa teatel tõrjuti öösel 50 Ukraina drooni, nendest 26 Belgorodi oblastis, 10 Brjanski oblastis, kaheksa Kurski oblastis, kaks Tula oblastis ja üks droon Smolenski, Rjazani, Kaluga ja Moskva oblastites, vahendab Meduza.

Belgorodi oblasti juhi Vjatšeslav Gladkovi teatel tabas droon Porozi küla ja löögist põhjustatud tulekahjus hukkus kaks inimest.

Allatulistatud droonidest kirjutasid oma Telegrami kanalites ka Brjanski ja Kurski oblasti juhid. Brjanski oblasti Võgonitšski piirkonna energiataristu rajatises puhkes tulekahju, teatas oblasti juht Aleksander Bogomaz

Smolenski oblasti kuberner Vassili Anokhin teatas tulekahjust Kardõmovski piirkonna kütuse- ja energiahoidlas.

Kaluga oblastis Malojaroslavetsi piirkonnas süttis droonirünnaku tagajärjel elektrialajaam, teatas oblasti juht Vladislav Šapša.

2024. aasta algusest on Ukraina droonid tabanud mitmeid Venemaa rafineerimistehaseid erinevates piirkondades. Ukraina võimud on neid nimetanud vastuseks Vene vägede rünnakutele riigi energiataristu vastu.

Varasemalt on USA palunud Ukrainal hoiduda sellistest droonirünnakutest, kartes, et see destabiliseerib ülemaailmset kütuseturgu.

Jaga
Kommentaarid