Maccabi alustas mängu võimsalt ja näitas suurepärast viskekindlust, tabades avaveerandil kaheksast kaugviskest lausa kuus. Lorenzo Browni 13 punkti abil võitis Maccabi esimese neljandiku 28:15. Kotsar alustas algkoosseisus ja tõi avaveerandil kaheksa mänguminutiga kaks punkti.

Teisel veerandil jätkus Maccabi domineerimine ning perioodi keskpaigaks juhtis nn kodumeeskond juba 22 punktiga (43:21). Poolajapausile minnes oli Maccabi edu 55:36. Viis kaugviset tabanud Brown oli jõudnud juba 21 punktini. Kotsari arvel oli 11 minutiga kaks punkti (kahesed 1/2) ja viis lauapalli, mõlema veerandaja lõpuminutil platsil käinud Raieste polnud statistikasse ühtegi märget veel saanud.

Ka kolmas veerand ei toonud mängu mingit pööret. Maccabi tõi veel 31 punkti Baskonia 25 vastu ning kasvatas otsustava neljandiku alguseks eduseisu 25-punktiliseks, 86:61.

Viimase neljandiku lõpus kärises vahe korraks isegi 30-punktiliseks ning mängu lõpuvile kõlades olid tablool Maccabi võidunumbrid 113:85.

Tel Avivi klubi poolel särasid Brown 29 ja Wade Baldwin IV 26 punktiga. Brown tabas seejuures kaheksast kaugviskest seitse. Suurepärases viskehoos oli terve Maccabi meeskond, sest kolmeseid visati 53%-lise täpsusega (19/36). Baskonia vastav näitaja oli 38%.

Hispaania klubi parimana tõi Codi Miller-McIntyre 32 punkti (sh kahesed 11/13), klubi suurim korvikütt Markus Howard piirdus 14 silmaga.

Kotsar tõi täna 25 minutiga kuus punkti (kahesed 2/3, vabavisked 2/6), kuus lauapalli, kaks resultatiivset söötu ja ühe vaheltlõike. Raieste mängis vaid 46 sekundit.

„Praegu on väga ilus tunne. Meeskond on vaatamata raskustele hästi koos püsinud. See on meie tiimi kõige olulisem osa. Poistel on suurepärane hooaeg,,“ kiitis Brown tiimikaaslasi.

Maccabi kindlustas endale play-off’iks seitsmenda asetuse, mis viib nad kokku Ateena Panathinaikosega. Baskonia mängib järgnevalt kaheksanda asetuse nimel Bologna Virtusega, kes alistas täna istanbuli Anadolu Efesi 67:64. Viimasena play-off’i pääsevat meeskonda ootab ees duell Madridi Realiga.

Otseblogi: